Vegetariska mättande sötpotatisbiffar som är väldigt enkla att göra. Låter som en ny go-to-favorit.Ingefära i är SÅ gott. I receptet är det rejält med ingefära för att få smak. Första gången jag gjorde dem blev de lite för lama i smaken. Alla tycker olika så känn in lite vad du tycker och smaksätt därefter.Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Ger ca 15 st små biffar.

2 förp kokta stora vita bönor (à ca 380 g)

200 g sötpotatis

3 msk finriven ingefära

1/2 msk finrivet citronskal

1/2 tsk salt & 1 krm svartpeppar

1/2 msk bakpulver

0,4 dl majsmjöl

1 tsk fiberhusk

1 dl solroskärnor

1 dl sesamfrön

kokosolja (till stekning)

Skala och riv sötpotatisen fint. Jag använde matberedaren för att riva. Häll i bönorna i matberedaren om du använder sådan och mixa hastigt så att de inte blir för mosade. (Annars grovmosar du med en gaffel) Blanda med ingefära och citronskal. Krydda med salt och peppar. Rör ner sötpotatis, bakpulver, majsmjöl, fiberhusk och solroskärnor. Blanda snabbt ihop till en smet. Låt vila i minst 15 minuter. Häll ut sesamfröna i en djup tallrik. Forma bönsmeten till ca 15 små biffar. Vänd dem i sesamfröna. Stek i ca 4 minuter per sida, tills de får fin färg.

(receptinspiration från ICA)